8th WKC World Cup

dsc_0239.jpg

Š.g. no 5. līdz 11.jūlijam Lietuvā, Šauļos notika piektās vispasaules TAFISA „Sports visiem” spēles.  Kopējais dalībnieku skaits šājās spēlēs sasniedza 8 tūkstošus cilvēku.

TAFISA GAMES ietvaros Pasaules Karatē Konfederācija organizēja 3 karatē sacensības: 8-Pasaules Kausu bērniem, 8- Pasaules Čempionātu junioru un kadetu kategroijā un Atvērto Pasaules Čempionātu pieaugušajiem. Visās šajās sacensības piedalījās sportiskti no 20 valstīm, kur savu sporta klubus pārstāvēja vairāk kā 2,5 tūkstoši dalībnieku.

Latvijas Karatē Asociācija tika pārstāvēta ar 80 sportistiem no sešiem klubiem. LKA Dalība šajā čemponātā bija ļoti veiksmīga – kopējā komandu vērtējumā no 20 valstīm LKA ieņēma 6-to vietu, ņemot vērā, ka Atvērtajā Čempionātā pieaugušajiem LKA nebija pārstāvēta vispār. Atsevišķos reitingos sacensībām atsevišķi,  Pasaules kausā kategorijā bērniem LKA ieņēma 5-to vietu, bet Pasaules kausā kadetiem un junioriem 4-to vietu, ko patiesi var uzskatīt par veiksmīgu rezultātu.

Sacensībās tika iegūtas 7 zelta, 4 sudraba un 13 brozas medaļas.

Latvijas Karatē Asociācijas vadība izsaka dziļu pateicību visiem treneriem un sportistiem, kas piedalījās šājās sacensībās, kā arī visiem, kas palīdzēja organizēt dalību šajās sacensībās.

Īpašu pateicību LKA izsaka godalgotajiem sportistiem Robertam Jurmārtiņam, Lienei Kalvānei un Lienei Prikazai.

Fotogrāfijas

Austrumu cīņu olimpiāde "East-West Open"

p4293607.jpg

Latvijas Karatē Asociācija (LKA) aprīļa nogalē piedalījās kārtējās sacensībās. Sankt-Pēterburgā no 25.-29.aprīlim risinājās sestā Kaujas mākslu olimpiāde „Austrumi - Rietumi”. Šīs bija plaši pārstāvētas sacensības, kurās 50 valstu sportisti sacentās 40 dažādos cīņas veidos. Olimpiādē piedalījās ap 9300 sportistu.

LKA cīnijās WKC (pasaules karatē klubs) karatē sacensībās. Mūsu izlasi pārstāvēja 11 dalībnieki. Konkurence bija iespaidīga, kopējais karatē dalībnieku skaits svārstījās ap 2000, katrā kategorijā 30-50 sportisti. Tomēr mūsus bērni nostartēja īpaši labi un parādīja savas labākās prasmes un iemaņas.

Fotogrāfijas

Pirmā Baltijas Austrumu cīņu olimpiāde

dsc_0006.jpg

2012.gada 31.martā Rīgas sporta manēžā notika Pirmā Baltijas Austrumu cīņu olimpiāde. Šīs starptautiskās sacensības organizēja sporta centrs Maršals Asahi.

Sacensībās piedalījās vairāk kā 350 audzēkņu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas un Gruzijas.

Latvijas Karatē Asociāciju šajā turnīrā pārstāvēja trīs sprotisti, Roberts Jurmārtiņš, Toms Jurmārtiņš un Roberts Siliņš. Abi Roberti ieguva trešās vietas savās disciplīnās, savukārt Toms piedalījās skaitliski vislielākajā disciplīnā un ierindojās labāko astotniekā.

WKC Karate Latvia Open 2012

ropazhi_2012_17.jpg

2012.gada 17.martā Ropažu sporta centrā notika karatē sacensības WKC Latvia Karate Open 2012. Turnīru organizēja Latvijas Karatē Asociācija (LKA) pēc WKC noteikumiem.

Kopumā sacensībās piedalījās 110 sportistu no tādām Latvijas pilsētām kā Saulkrasti, Salacgrīva, Carnikava, Ropaži, Zvejniekciems, Zaķumuiža, Valmiera, Aloja, Mazsalaca, Rīga.  

Pedējo reizi šajā sezonā  sportistiem bija iespēja iegūt LKA Ceļojošo kausu 2011-2012. Iepriekšējā sezonā kausu ieguva Salacgrīvas sportiski. Šogad vēsture atkārtojās, līdz ar to kauss uz visiem laikiem paliek Salacgrīvā!

Šis turnīrs ir arī sava veida sagatavošanās lielāka mēroga sacensībām, tādām kā VI cīņas mākslas olimpiāde „Austrumi-Rietumi”, kas notiks Krievijā, St.Pēterburgā 2012.gada aprīļa mēnesī, un 8.WKC World Championship, kas š.g. jūlijā notiks Lietuvā, Šauļos. 

Fotogrāfijas

Izlases treniņš - marts

riiga_2012_19.jpg

Šī gada martā notika LKA izlases treniņš.

Fotogrāfijas

Aizkraukle Open 2012

bildes/aizkraukle_2012/aizkraule_dsc_0299.jpg

2012.gada 19.februārī Aizkrauklē norisinājās atklātais karate čempionāts, kurā godalgotas vietas ieguva arī mūsu kluba sportisti. Iegūtas sekojošas godalgotas vietas:

Krista Čerpakovska-1.vieta,
Simona Terehova - 1.vieta,
Sandris Možvillo - 1.vieta,
Roberts Jurmārtiņš - 1.vieta,
Adrians Magons-2.vieta,
Andreass Melničenko - 2.vieta,
Liene Prikaza - 2.vieta,
Liene Kalvāne - 2.vieta,
Pēters Maksimovs-3.vieta,
Rūdis Bīviņš - 3.vieta.

Latvijas karate asociācijas prezidents un viceprezidents pateicas sportistiem par lielisko sniegumu!

Fotogrāfijas

XVIII Baltic States Karate Clubs Shotokan Championship

dsc_0168_1_.jpg

Latvijas Karatē asociācija (LKA) piedalījās tikko notikušajās starptautiskajās sacensībās Lietuvā.  18. Februārī Paņevežā notika XVIII Baltic States Karate Clubs Shotokan Championship. Sacensības organizēja Lietuvas Šotokan Karatē Federācija, kura ir arī Pasaules Karatē konfederācijas(WKC)  biedrs. Tāpēc arī čempionāts notika pēc WKC nolikuma un noteikumiem.

Turnīrā piedalījās sportisti no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Polijas. Kopumā no šīm 6 valstīm, lai piedalītos sacensībās bija ieradušies ap 500 dalībnieku. Sportisti cīnījās uz sešiem tatami , čempionāts norisinājās divās tradicionālās šāda ranga sacensību disciplīnās - kumite un kata.

LKA šajās sacensībās piedalījās  Latvian Karate Team  sastāvā. Latvijas izlasi pārstāvēja pieci treneri: V.Fetkuļins, K.Riekstiņš, B.Krasnovs, A.Žaglovs, V. Mišins. Kopskaitā viņi uz sacensībām bija atveduši 34 savus audzēkņus.

Šo sacensību rezultāti ir pietiekami daiļrunīgi. Lielākā daļa Latvijas izlases pārstāvju mājās atgriezās ar medaļām.  Kopumā tika iegūtas 20 godalgotās vietas, no tām – četras pirmās, četras otrās un divpadsmit trešās vietas. Medaļu skaita ziņā šajā čempionātā Latvija ierindojās pirmajā vietā.

Īpaši lepojamies ar šādu LKA sportistu sniegumu:

Liene Kalvāne, kura uzvarot trīs cīņās ieguva 1.vietu.

Toms Jūrmartiņš, kurš karatē trenējies vienu gadu, par iegūto 2.vietu skaitliski visplašāk pārstāvētā kategorijā. Toms izcīnīja uzvaru četrās cīņās un tikai finālā zaudēja ar 0:1.

Sandris Možvillo trenējas pusotru gadu, bet izcīnīja trešo vietu 16-17 gadu vecuma +65kg kategorijā. Jāatzīmē, ka šajā kategorijā pamatā startē pieredzējuši sportisti ar brūnajām un melnajām jostām.

LKA prezidents V. Fetkuļins un viceprezidents K.Riekstiņš īpaši pateicas visiem sportistiem un treneriem, kuri piedalījās XVIII Baltic States Karate Clubs Shotokan Championship un godam pārstāvēja Latviju šajās sacensībās.

Fotogrāfijas

Izlases treniņš 11.02.2012.

bildes/izlases_treninsh_feb_2012/dsc_0329.jpg

Šī gada 11.februārī notika Latvijas Karate asociācijas izlases treniņš Alojā. Neskatoties uz zemo temperatūru -27 grādi, ieradās gandrīz visi izlases dalībnieki.

Fotogrāfijas

Samurai Cup 2012

bildes/samurai_cup_2012/sigulda_madona_057.jpg

2012.gada 29.janvārī Madonā norisinājās ikgadējais starptautiskais karatē turnīrs „Samurai Cup 2012”. Sacensībās piedalījās aptuveni 300 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas.

Dalība „Samurai Cup 2012” bija pirmais nopietnais pārbaudījums jaunajai Latvijas Karatē asociācijas (LKA) dalībnieku izlasei. Izlases galvenais uzdevums bija - pienācīgi stāties pretī daudz vairāk pieredzējušiem pretiniekiem un iekļūt sacensību pusfinālā.

Jāatzīst, ka daudzi mūsu sportisti nostartēja atzīstami un aptuveni puse izlases dalībnieku ar izvirzīto uzdevumu veiksmīgi tika galā. Mēs pamatoti varam lepoties ar viņu startu, jo mūsu bērni, kuri ar karatē nodarbojas 1,5-2 gadus, cīnījās ar patiešām spēcīgiem sportistiem –tādiem, kuri trenējas karatē jau 4-5 gadus un ir ar ievērojamu starptautisko sacensību pieredzi. Vēl jāpiebilst ka pretinieku sportistu lielākajai daļai jau ir melnās jostas, kurpretim  LKA bērniem pagaidām ir vēl zaļās un zilās jostas.

LKA izlases treneri Vladislavs Fetkuļins un Kaspars Riekstiņš ļoti uzmanīgi sekoja sacensību gaitai un savu audzēkņu startam, piefiksējot un atzīmējot izlases dalībnieku kļūdas un tehniskās neprecizitātes, lai turpmāk uzlabotu un pilnveidotu cīņas tehniku un taktiku.

Īpaši sveicam vienu no pirmajiem LKA izlases dalībniekiem – Robertu Jūrmartiņu ar savā kategorijā iegūto 3.vietu sacensībās „Samurai Cup 2012”!

Salacgrīvas Kauss 2011

dsc_0390.jpg

3.decembrī  Salacgrīvā notika kārtējās  Latvijas Karatē Asociācijas (LKA) sacensības ”Salacgrīvas kauss 2011”. Sacensību gaitā tika precizēts pamatsastāvs LKA izlasei kura pārstāvēs asociāciju turpmākajos nacionālā un starptautiskā mēroga turnīros.

Tuvākās starptautiskās sacensības, kurās LKA plāno piedalīties, ir pēc Pasaules Karatē Konfederācijas (WKC) nolikuma rīkotās Starptautiskās sacensības „VI Kaujas cīņu mākslas Olimpiāde „Austrumi - Rietumi””. Sacensības notiks Sankt-Pēterburgā no 25.-29.aprīlim 2012.gadā.

LKA plānos ir pieteikt savus jaunās izlases sportistus uz astotajām bērnu, jauniešu un junioru Pasaules Kausa sacensībām (VIII WKC World cup for children). Šīs sacensības organizē WKC un tās notiks  kopā ar WKC Pasaules čempionātu karatē no 5.-12.jūlijam Lietuvā, Šauļos.

Kopumā kārtējās LKA lokāla mēroga sacensības notika veiksmīgi. Bija jūtams uzlabojums sportistu cīņas tehnikā un fiziskajā sagatavotībā. Sacensībās  piedalījās aptuveni 100 dalībnieku. Pretendenti cīnījās 2 disciplīnās – kumite un sumo. Uzvarētāji tradicionāli tika apbalvoti ar medaļām un diplomiem.

Sacensībās ”Salacgrīvas kauss 2011” piedalījās sportisti no 8 reģioniem. Kopsavilkumā par labākajiem kļuva Salacgrīvas pārstāvji, tāpēc „LKA Sezonas Kauss” šoreiz tika šīs pilsētas komandai.

Fotogrāfijas

Prev1...456789Next
Partneri

Latvijas Karatē Asociācija

Rīga, Viršu iela 7-82, LV-1035.

Vladislavs Fetkuļins:
Tālrunis: (+371) 26300284
E-pasts:

Kaspars Riekstiņš:
Tālrunis: (+371) 26478649
E-pasts:

Saites

karatelatvia.lv
hagakure.lv
Made by RASAMAX on Osberget CMS