Saulkrastu Kauss 2011-II

dsc_0672.jpg

Š.g.15.oktobrī Saulkrastos jau otro reizi notika sacensības „Saulkrastu kauss 2011-2” Šis bija otrais Latvijas Karatē asociācijas organizētais turnīrs, saskaņā ar WKC noteikumiem. 
Tāpat kā iepriekšējo reizi, sacensībās piedalījās apmēram simts sportistu no astoņiem Latvijas novadiem. Galvenais tiesnesis bija Aleksandrs Nakoņečnijs (5-dans). Dalībnieki sacentās divās disciplīnās – kumite un sumo. Laureāti tika apbalvoti ar diplomiem un medaļām. Dažādās disciplīnās kopumā tika piešķirti 24 medaļu komplekti. Jaunums šajās sacensībās bija „Sezonas Kausa” piešķiršana, kas kā tradīcija tiks turpināta. Pēc katrām sacensībām šis kauss dosies uz to novadu, kura dalībnieki būs saņēmuši lielāko medaļu skaitu. Šogad „Sezonas Kauss” dosies uz Alojas novadu, savukārt pavasarī, pēc sezonas rezultātu apkopošanas, „Sezonas Kauss” dosies uz to novadu, kura sportisti būs bijuši visrezultatīvākie sezonas laikā.

Šīs sacensības tiek organizētas, lai sportisti varētu parādīt savus sasniegumus un izaugsmi kā tehnikā tā fiziskajā sagatavotībā, kā viens otram, tā arī saviem līdzjutējiem, kā arī, lai smeltos sacensību pieredzi, kas palīdzēs mazināt saspringumu un uztraukumu tiekoties ar nepazīstamu pretinieku turpmāk.

Nozīmīgs mērķis sacensībām bija arī jaunu, spēcīgu sportistu identificēšana, kas varētu pievienoties LKA izlasei turpmāk un piedalīties starptautiska mēroga sacensībās. Tika identificēti sportisti, kas dosies uz starptautiskām karatē sacensībām, kas drīzumā notiks Lietuvā, Šauļos. „Saulkrastu Kauss 2011-II”, tāpat kā iepriekšējo reizi tika organizēts pietiekoši augstā līmenī, nekādi nopietni trūkumi netika konstatēti, bet neskatoties uz to, LKA vadība neapstāsies pie sasniegtā, bet turpinās uzlabot kopējo LKA līmeni, lai organizācijas rīkotās sacensības no tiesas būtu labākās valstī.

Fotogrāfijas

 

Nometne 2011

dsc_0537.jpg

Sporta bāzē „Mežezers” no 2011.gada 18.jūlija līdz 24.jūlijam LKA organizēja bērnu vasaras nometni. Nometnē piedalījās 65 LKA audzēkņi. Nometnē bērniem bija iespēja kā piedalīties sportiskās aktivitātēs, tā arī atpūsties un izklaidēties. Kopējo nometnes atmosfēru varētu nodēvēt par sportiski-izklaidējošu. Dienā tika organizēti divi treniņi, bet īpaši karstās dienās treniņi notika ūdens tuvumā. Tai pat laikā audzēkņi piedalījās dažādās sportiski aktīvās spēlēs, tādās kā futbols,
volejbols, basketbols, „zābaka mešana”, „karstie kartupeļi”, dažādās stafetēs, tai skaitā arī ūdenī.

Uzvarētājas komandas saņēma medaļas un priekš šīm karstajām vasaras dienām vērtīgas dāvanas. Mūsu sportisti vairākas reizes sacentās ar blakus esošās volejbola nometnes dalībniekiem, visās spēlēs uzrādot labus rezultātus, vienu reizi pat izcīnot uzvaru. Neskaitot sporta aktivitātes LKA audzēkņiem vasaras nometnē bija iespējams arī nodarboties ar nedaudz mazāk aktīviem, bet ne mazāk interesantiem atpūtas veidiem, kā makšķerēšana, tējas vakari pie ugunskura, pirts un diskotēka. Apstākļi nometnē bija piemēroti ne tikai sporta nodarbībām,
bet kopumā: tika nodrošināta ēdināšana 3 reizes dienā, mājiņas ar istabiņām, atsevišķu viruvi, dušas telpām un labierīcībām.

Laika apstākļi nometnes dalībniekus īpaši lutināja, pat divreiz nolijušais siltais, vasarīgais lietutiņš nespēja sabojāt dalībnieku omu. Nometnes beigās dalībnieki pat negribēja doties mājup, kas nozīmē, ka nākamgad LKA noteikti organizēs šādu nometni atkal!

Fotogrāfijas

 

8-tais Pasaules karatē čempionāts WKC Liberecā, Čehijā

liberec_2011.jpg

Latvijas Karatē asociācijas sportisti sacentās par titulu pasaules čempions nesen notikušajā 8-tajā Pasaules karatē čempionātā pieaugušajiem. Turnīrs notika no 20-tā līdz 22-am maijam pilsētā Liberec, Čehijas Republikā.

Čempionātā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieki no 25-ām pasaules valstīm. Dalībnieki sacentās par titulu ne tikai valsts, bet arī federācijas un asociācijas labā. Saskaņā ar WKC noteikumiem, katru valsti varēja pārstāvēt vairākas organizācijas. Sacensības notika ļoti augstā līmenī, jo Čempionāta patronāži bija Čehijas Izglītības un Sporta Ministrija un Čehijas Nacionālā Olimpiskā Komiteja.

No LKA čempionātā piedalījās divi sportisti. Elīna Ruģe ieņēma 7-to vietu, Kaspars Riekstiņš izcīnīja uzvaru, bet vēlāk, par nožēlu, tiesneši uzvaru atsauca un sportists tika diskvalificēts par paaugstinātu kontaktu.

Neskatoties uz to, braucienu uz 8-to Pasaules karatē čempionātu WKC var uzskatīt par veiksmīgu LKA, tika izveidotas daudzas labas attiecības ar dalīborganizācijām no WKC. Šobrīd ir pavērtas daudzas iespējas, lai organizētu dažādus sporta pasākumus augstā līmenī, piemēram, turnīrus seminārus u.c.. Brauciena laikā tika apspriesti svarīgi jautājumi un vienošanās ar WKC vadību, kas savukārt veicinās LKA izaugsmi starptautiskajā arēnā.

Fotogrāfijas

 

Saulkrastu Kauss 2011

dsc_0079.jpg

2011.gada 14.maijā Saulkrastos notika sacensības „Saulkrastu kauss 2011”, kas bija arī sezonu nosēdzošās sacensības. Tās bija pirmās Latvijas Karatē asociācijas veidotās sacensības pēc WKC noteikumiem.

Sacensībās piedalījās vairāk kā 100 dalībnieku divās disciplīnās: kumite un karate. Uzvarētāji ieguva gan medaļas, gan diplomus.

Treneri un organizatori uzskata, ka pirmās šāda mēroga sacensības noritēja veiksmīgi, par ko liecina gan pašu sportistu atsauksmes, tā arī viņu ģemenes locekļu un līdzjutēju viedoklis. Sacensību laikā un pēc tām pie LKA prezidenta Vladislava Fetkuļina un viceprezidenta Kaspara Riekstiņa vērsās dalībnieku vecāki, lai dalītos savos pozitīvajos iespaidos par sacensībām.

Kā skaidroja V.Fetkuļins, šāda veida sacensības tiks organizētas arī turpmāk, jo tas ir veids kā katram sportistam pierādīt savus sasniegumus un izaugsmi, un kopumā stimulē sportistu fizisko attīstību un tehniskās iemaņas.

Fotogrāfijas

 

Dragon Cup 2011

dsc_0028.jpg

2011.gada 23.aprīlī Latvijas Karatē asociācijas pārstāvji piedalījās „Dragon Cup 2011” sacensībās Igaunijā, Viru.

Piedalījās 3 dalībnieces, Simona Terehova ieņēma otro godalgotovietu, Sabīne Terehova ieņēma trešo godalgoto vietu un Liene Kalvāne ieņēma ceturto vietu.

Fotogrāfijas

Otrais kluba turnīrs

3.jpg

2011. gada 15. janvārī notika otrais pēc kārtas rīkotais kluba turnīrs ( karatē līga).

Ogre Cup 2011

dsc_0786.jpg

Kā informēja Latvijas Karatē asociācijas prezidents Vladislavs Fetkuļins, 2011.gada 27.martā notika Starptautiskais atklātais karatē turnīrs „Ogre cup 2011”, kurā Latvijas Karatē asociāciju sadarbībā ar sporta klubu „Olimpiks” pārstāvēja 12 sportisti, kuri ieguva 6 godalgotās vietas.

Radijs Kostiļevs ieguva 1.vietu.
2. godalgoto vietu Dmitrijs Smirnovs, Simona Terehova, Liene Kalvāne un Liene Prikiza.
3. vietu ieguva Sabīne Terehova.

Fotogrāfijas

Džudo seminārs

2011.gada 11.un 18.martā Latvijas Karatē asociācijas un sporta kluba Olimpiks biedriem tika organizēts Džudo seminārs. Semināra laikā sportistiem bija iespēja iepazīties ar galvenajām šī populārā japāņu cīņas veida tehnikām, kā arī varēja apgūt dažādu veidu metienu un satvērienu tehnikas, kas nenoliedzami ļaus paaugstināt viņu kvalifikāciju un tehnisko meistarību,  kā arī veicinās sasniegumus karatē.

Fotogrāfijas

"4. Pasaules Cīņas Makslu spēles" Tallinā

dsc_0520.jpg

No 2011.gada 23.līdz 27.februārim Tallinā notika 4.Pasaules sacīkstes cīņas mākslā. Šis grandiozais starptautiskais pasākums apvienoja sevī sacensības dažādos cīņas veidos, folkloras un cīņas mākslas festivālu, radošu dažādu pasaules tautu kultūras izstādi un citus  pasākumus. Dalībnieki no vairāk kā 50 pasaules valstīm sacentās tādās disciplīnās kā Karate, Kudo, Maj Taj, Pankrations, Aikido, Sambo, Taikvan-do, U-šu, Endo u.c. Karatē disciplīnā pēc WKC noteikumiem Latviju pārstāvēja trīs Latvijas Karate asociācijas sportisti un visi trīs ieguva godalgotas vietas. Apsveicam Kasparu Riekstiņu ar 2.godalgotās vietas iegūšanu pieaugušo vīriešu kategorijā, Elīnu Ruģi ar 3.godalgotās vietas iegūšanu pieaugušo sieviešu kategorijā un Robertu Jurmārtiņu ar 1.godalgotās vietas iegūšanu vecuma grupā no 14-15 gadiem.

Fotogrāfijas

Samuraji Open 2011

dsc_0289.jpg

2011.gada 20.februārī Madonā notika starptautisks  atklātais turnīrs „Samurai Cup 2011”. Turnīrā piedalījās vairāk ka 150 sportistu no Igaunijas un Latvijas. Latvijas Karatē asociāciju dažādās kategorijās turnīrā pārstāvēja 13 sportisti, turklāt 8 no tiem ieguva godalgotās vietas. Uzvaras savās kategorijās ieguva: Radijs Kostiļevs (14-15 gadi, -57 kg), Liene Kalvāne (9-11 gadi, -35 kg), Aleksandra Pavlova (12-13 gadi, -40 kg). Otrās vietas ieguva: Adrians Magons (7-9 gadi, -27 kg), Dmitrijs Smirnovs (10-11 gadi, -40 kg), Kaspars Riekstiņš (+18 gadi, +75 kg), Sabīne Terehova (9-11 gadi, +35 kg). Trešo vietu kategorijā 12-13 gadi, +40 kg, ieguva Simona Terehova. Kopējā vērtējumā starp 17 klubiem, Latvijas Karatē asociācija ieguva 3 vietu.

Fotogrāfijas

Prev1...56789Next
Partneri

Latvijas Karatē Asociācija

Rīga, Viršu iela 7-82, LV-1035.

Vladislavs Fetkuļins:
Tālrunis: (+371) 26300284
E-pasts:

Kaspars Riekstiņš:
Tālrunis: (+371) 26478649
E-pasts:

Saites

karatelatvia.lv
hagakure.lv
Made by RASAMAX on Osberget CMS